Sjuklingar

Båda barnen hemma och spyr idag, wihoo vad kul jag har. Tänkte bara kika in och sägs hej,  kommer jobba hela dagen och ikväll är det dags för bio. Hoppas ni har det lite roligare än vad jag har just nu.
 
 
bild från thanksgiving
 

julstämning

igår var jag som sagt inne i city och där är allt julpynt uppe. alla mysiga skyltfönster, granen vid rockafeller center, (invigningen är till veckan dock) alla gigantiska julkulor, nötknäppare och julgransljus står uppraddade på sina platser. julmusik spelas i varje butik och restaurang, gud så mysigt det är. är det något jag älskar så är det ju förberedelsen inför julen. vi strosde runt lite, men det var svinkallt.
 
just nu sitter jag och dricker mitt kaffe i sängen, men ska snart dra på mig kläderna och åka iväg på lite ärenden jag har. så vi hörs imorgon
 
mer kort från Washington D.C
 
 
alla bilder är tagna där de soldater/mariner (alla som varit i något krig) ligger begravda. det är över 400 000 gravstenar och det är sjukt stort, flera kilometer. andra bildern är gravplatsen där John F Kennedy med fru och barn ligger begravd. sista bilden är på platsen där de oidentifierade ligger. i den sten grav. dygnet runt, året om, det är ALLTID en vakt, till och med när orkanen Sandy drog in, stod en vakt där. så varannan timme är det en cermoni där som vi bevittnade.

lördag 24 november 2012

har precis kommit ut ur duschen och sitter i sängen och kollar på mina två nyårs outfits, som jag köpt idag, ska prova båda och den jag inte väljer ska jag lämna tillbaka.
 
igår var jag och Trine ute på middag i Great Neck sedan sov jag över där. vi åt på en jättemysig grekisk restaurang som inte har alkoholtillstånd så därför får man ta med sin egen dricka. (finns en spritbutik bredvid som dom hänvisar till)  så där bestämde vi oss för att boka bord på nyår innan vi åker in till city, gud vad pengar vi sparar på det. så halva nyårsafton är planerad i alla fall.
 
imorgon ska jag in till city och strosa runt hela dagen, så hörs på måndag.
 
här kommer lite mer bilder från Washington D.C
 
 
alla bilder är tagna på World War II Memorial

happy thanksgiving

idag är det thanksgiving här i usa. eller det var, dagen är inte slut än, men alla gäster har gått hem och jag är redo att sova. det har varit en riktigt trevlig dag och min absolut första thanksgiving att fira. vi har ätit kalkon, men olika slags fyllningar och druckit massvis med vin och likörer. det har verkligen varit en super trevlig dag, totalt var vi 20 gäster och jag älskar verkligen att bo här. ja ialla fall, finns ju inte så mycket mer att säga äta,prata,dricka. imorgon är det black friday vilktet med ett ord betyder KAOS. för det innebär rea överalllt. internet, affärer, allt som säljer något, men jag jobbar hela dagen imorgon så inga köp för mig. kanske kikar in på någon hemsida och ser ifall någon har något kul till kanonpris!
 
god natt och happy thanksgiving
 

tisdag 20 november 2012

sitter och skypar med Terese just nu och ska snart skypa med Lisa. hade egentligen tänkt åka till gymmet, men har för mycket att göra. har både EMA och AMA inspelat som jag ville se snarast. men finns ingen tid för det idag, för ikväll blir det Twilight Braking dawn part 2, så excited att se den. nej nu ska jag återgå till att prata med Terese, hörs sen eller imorgon.
 
 
Lincoln Memorial
 
 
Vietnamn Wall.
på den första bilden ser ni diamaner framför namn, det är dom som dom hittade döda i vietnamn kriget, sen ser ni ett namn med ett plus framför det betyder att han är fortfarande "missing" på den väggen är den 400 000 namn, det startade 1959-1975
 
 
Trine och jag
 
 

Surprise

idag fick jag en sjukt rolig överraskning. eller snarare ett paket på posten. jag visste att mamma hade köpt sista numret av chic till mig för det hade jag bett henne göra, men att jag fick ett paket idag innehållande chic, hur myket lösgodis som helst och en missoni for lindex tröja, (såg på hemsidan när kollektionen släppe och förälskade mig i denna tröja, hade verkligen ingen som helst aning att mamma fått tag på en). jag hade inte inte riktigt räknat med det fick en smärre chock, sprang runt och dansade och skrek, hahaha, Ben frågade om och om ifall det var min livs bästa dag och jag bara fortsatte med min dans och skratt. att en sånt litet paket kan betyda så mycket visste man inte när man bodde i Sverige, men när man får saker man inte kan få tag på här (eller väldigt svårt att få tag på), då blir man glad. så jag vill tacka dig mamma igen tusen gånger om. det kommer jag leva på några dagar nu (inte godiset utan överraskningen jag fick när jag öppnade paketet). TACK <3
 

Washington D.C

sådär då är jag tillbaka från Washington D.C, åkte tidigt i lördags morse och kom hem igår kväll. en riktigt hektisk helg, där vi hunnit med så mycket.
 
gick upp kl 5 i lördags morse och tog tåget in till city, där väntade en 5 timmars bussresa till Washington D.C, när vi kom fram började våran guideade tur med en gång. vi såg allt ifrån Martin Luther King Memorial, World War II Memorial, Lincoln Memorial, Washington Monument till Vita Huset. när vi var tillbaka på hotellet (bodde på Hilton) blev det en snabbdusch för att sedan ta bussen in till Georgetown (jämförs med Soho i New York, som är min favorit del i NYC) där satte vi oss på en trevlig restaurang som spelade bra musik. jag och Trine beställde in en flaska champange, riktigt trevligt var det. sen på söndagen besökte vi kyrkogården där alla som dött i krig ligger och även John F Kennedy med fru ligger. dom har även en plats där alla oidentifierade ligger och där är det ALLTID en vakt. dom byter vakt varannan timme och vi var där och såg ceremonin som dom gör så vid varje vaktbyte, helt sjukt var det. mycket historia bakom det. var även efter det på ett air and space museum, riktigt coolt. vi såg sjukt mycket, denna helg. alla monument och memorial som finns i Washington D.C skulle jag tro. jag kan verkligen rekomendera att åka dit och kolla på alla historiaska saker, men staden i övrigt var jag sjukt besviken på. riktigt tråkigt och fanns inget att göra förutom att kolla alla sevärdigheter,
 
 
Martin Luther King Memorial
 
kommer inte ihåg vilken Memorial detta är med det är iaf för krigare
 
 
utanför Lincoln Memorial med Washington Monumentet i bakgrunden
 
har så mycket mer kort som kommer komma upp
 
 
 
 

POWER IS BACK

hej och hå.... ja det är väl vad man kan säga. i förrgår fick vi tillbaka elen (efter då 15 dagar) och igår först kom wifi och tvn tillbaka (16 dagar). ÄNTLIGEN!
 
jag vet inte ens var jag ska börja. men om jag spolar tillbaka minnet 17 dagar, så klarade vi oss bra från Sandy, ingen träd föll på vårat hus, men en av grannarnas Range Rover och en annan grannes hus fick båda ett 20 meter träd över sig, så jag ska verkligen inte klaga. för vi alla var strömlösa, men vi fick både huset och skinnet i behåll. dagarna gick och det var RIKTIGT kallt. i ca 10 dagar hade vi endast 8 grader i huset och jag hade så mycket kläder på mig, men frös bokstavligt talat typ ihjäl. satt framför brasan hela dagarna. skolan började efter 14 dagar och då såklart så kommer det enormt mycket snö helt plötsligt... den stannade bara i två dagar och nu ser man inte ett spår av att vi hade 2 dm snö i 48 timmar. ja vad mer kan jag berätta. jag är så enormt glad att allt börja bli normalt igen. det kommer nog ta ett bra tag innan Manhasset eller alla andra städer också, ser ut som innan, för det ligger förtfarande avsågade träd, massa elkablar och hus är förtfarande förstörda, men allt börjar sakta men säkert återgå till det normala. skolan är igång igen och jag ska börja mina rutiner med gym igen. inte nog med att Sandy förstöde en hel del, så tog ju ALL bensin slut. folk sköt varandra, parkerade bredvid bensinstationerna och sov i bilarna och inte nog med det, det var köer i minst 7 timmar för att få bensin. helt galna två veckor var det. men nu är det över tack och lov!
 
jag kan i alla fall lägga detta bakom mig och begrava det i mitt minne att jag varit med om den värsta stormen på över 100 år.
 
tog lite bilder några dagar efter stormen:
 
 
sen kom snön
 
 
RSS 2.0